Nu ook DISC teamrapporten beschikbaar!

Meestgestelde vragen DISC

Ben je op zoek naar meer informatie over DISC, de DISC persoonlijkheidstest, kleurentest of andere aanverwante zaken? DISC Boulevard helpt je graag verder. Hieronder bieden we je een overzicht van de meest gestelde vragen over DISC.

Navigeer snel naar:

Hoe kan ik klant worden bij DISC Boulevard?

Wij hebben het zo simpel mogelijk voor je gemaakt. Je kan je gelijk bij ons registreren. Je kunt nu de gevraagde velden invullen en je logo uploaden. Registratie voltooid? Kies dan welke versie(s) van de analyses je wilt en vervolgens de hoeveelheid. Na bevestiging kan je de factuur betalen en heb je direct toegang tot je tegoeden. Wil je niet alle analyses in één keer inzetten? Dan blijven ze gewoon beschikbaar in je account.

Ik ben al elders DISC gecertificeerd, kan ik een account aanmaken?

Ja juist! DISC Boulevard is juist voor professionals bedoeld die al elders zijn gecertificeerd en weten hoe zij de analyses kunnen inzetten. Door een account aan te maken, kan je zelf bepalen welke analyses je wilt afnemen, hoeveel je wilt aanschaffen en wie je wilt uitnodigen. Kortom, je hebt alles zelf in de hand.

Mijn certificaat is verlopen, kan ik wel klant worden?

Wij gaan ervan uit dat jij ook kwaliteit wilt leveren bij jouw klant. Daarom leggen we de verantwoordelijkheid bij jou als professional en kun je ook bij een certificaat dat je niet verlengd hebt wel analyses bij ons inkopen. Heb je al een aantal jaren geen analyses meer ingezet, dan raden we je aan je kennis weer op te frissen. Dat kan door je in te lezen, bijvoorbeeld bij onze kennisbank, of door het opnieuw volgen van een certificeringstraining.

Ik ben klant en heb een nieuwe telefoon. Moet ik een nieuwe inlog aanvragen?

Nee hoor, je hoeft niets te doen. Zolang je nummer nog hetzelfde is, zal je daar je verificatiecode op ontvangen

Er zijn ook gratis DISC testjes, waarom zou ik die niet gebruiken?

Tja, gratis is niet voor niets gratis. Onze ervaring met gratis tests is dat de kwaliteit ronduit belabberd is. De meeste van deze tests zijn niet betrouwbaar, hebben wij gemerkt. Daarnaast geven ze een eenzijdig beeld; er wordt niet duidelijk gemaakt wat gemeten wordt (is het nu de basisstijl of respons stijl? Wat wordt er überhaupt gemeten?). Voor een klein bedrag koop je bij ons al een betrouwbare analyse. Ons advies: ga voor kwaliteit of begin er niet aan.

Waarom zijn jullie zo voordelig?

Omdat we geen adviseurs of een hele binnendienst hoeven aanhouden, kunnen wij de kosten laag houden. Onze klanten zijn professionals die al ervaring met DISC als instrument hebben. Zij hebben geen behoefte aan uitgebreid persoonlijk advies en dat scheelt ons uiteraard weer tijd. Ook betalen onze klanten direct online. Dat scheelt een hoop tijd aan administratie en onverhoopte reminders en daarmee weer kosten.

Dat kan gebeuren. Soms belandt een uitnodiging tussen de spam of is iemand de link kwijt. Geen probleem. Log in op het systeem en ga naar de deelnemer toe waar het om gaat. Ga naar de test toe en druk nogmaals op Uitnodiging. De link wordt dan opnieuw verzonden. Let op: maak niet een nieuwe test aan. Dat zou alleen maar van je tegoed afgaan en dat zou zonde en onnodig zijn.

Ik heb per ongeluk verkeerde gegevens van mijn deelnemer ingevuld, wat nu?

Geen probleem. Tenminste, zolang de deelnemer de analyse nog niet heeft ingevuld. Ga in je account naar de deelnemer toe. Klik op ‘bewerk’ en pas aan wat niet goed gegaan is. Sla de wijzigingen vervolgens op en de gegevens worden dan verwerkt. Klaar ben je!

Het e-mail adres van mijn deelnemer klopt niet en moet ik aanpassen, wat moet ik doen?

Dat kan heel makkelijk opgelost worden. Ga in je account naar de desbetreffende deelnemer toe. Klik op bewerk, pas het e-mail adres aan en sla op. De gegevens staan nu goed en je bent er bijna. Het enige dat je nog moet doen, is naar de test gaan en opnieuw op uitnodigen klikken. Zo simpel kan het zijn.

Jullie bieden 3 verschillende rapporten aan, wat is het verschil?

Kort gezegd; de hoeveelheid inhoud. Bij de BASIC versie is de inhoud praktisch en overzichtelijk. De DISC analyse PLUS geeft naast deze informatie ook inzicht over de persoonlijke stijl, het DISC profiel en communicatie stijl. En wil je alles uit de analyse halen? Dan ga je voor DISC analyse PRO. Bij deze versie krijg je een zeer compleet beeld met ook ontwikkeltips en de intensiteitsindex. Je kan zelf kiezen welke analyse je wilt gaan inzetten, afhankelijk van jouw vraag en behoeften.

Voor wie is de DISC persoonlijkheidstest bedoeld?

DISC Boulevard biedt DISC persoonlijkheidstesten aan voor zelfstandige professionals met een DISC certificering. Dit zijn in de praktijk vaak HR-professionals, coaches, loopbaanbegeleiders, trainers, headhunters en werving- en selectiebureaus. Wij hechten waarde aan kwaliteit en zijn van mening dat deelnemers die de analyse invullen, de juiste uitleg moeten krijgen. Vandaar dat wij alleen werken met gecertificeerde professionals.

Hoe kies ik de juiste DISC analyse?

Onze DISC analyses zijn beschikbaar in BASIC, PLUS en PRO. Voor een beknopte weergave van het DISC profiel van een deelnemer is DISC Basic zeer geschikt. Wil je daarnaast meer informatie over iemands kwaliteiten, welke rol iemand in een team heeft en wat de voorkeuren zijn qua communicatie, dan kan je het beste kiezen voor DISC analyse PLUS. Het meest complete rapport krijg je bij PRO. Naast de informatie uit BASIC en PLUS, krijg je hier inzichtelijk wat de kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn en waar iemands meerwaarde voor een organisatie ligt. Ideaal voor de HR-professional om op een snelle wijze de verdieping te zoeken en vervolgstappen te kunnen maken.

Is de DISC persoonlijkheidstest in te zetten als assessment?

De DISC persoonlijkheidstest wordt regelmatig als onderdeel ingezet door HR-professionals om inzicht te krijgen in de geschiktheid van een kandidaat. De DISC analyse, ook wel DISC kleurentest genoemd, laat zien waar iemands voorkeursstijlen liggen op het gebied van gedrag. Een goede reden waarom DISC een zeer nuttige tool is, want hiermee kan je gericht het gesprek aangaan en kijken of iemand bij een bepaalde functie past. Let wel, een DISC analyse dient ter ondersteuning van het proces. Wij raden uitdrukkelijk niet aan om alleen op basis van de uitslag van de analyse een oordeel te vellen.

Toch nog een vraag die niet bij de FAQ staat?

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan helpen wij jou graag persoonlijk verder.
Contactformulier invullen WhatsApp: 085 004 33 49