Klanten beoordelen ons met een 9.1

Veelgestelde vragen DISC

Ben je op zoek naar meer informatie over DISC, de DISC vragenlijst, DISC rapporten of heb je een andere vraag? DISC Boulevard helpt je graag verder. Hieronder bieden we je een overzicht van de veelgestelde vragen over DISC.

DISC model kleurentest

Over onze DISC analyses

Bieden jullie Engelse DISC analyses aan?

Ja! Wij bieden Nederlandse én Engelse DISC analyses aan. Daarnaast zijn onze teamrapporten ook in beide talen te verkrijgen.

Wat is het verschil tussen een DISC Basic, Plus en Pro analyse?

Kort gezegd; de hoeveelheid inhoud en diepgang. Bij de BASIC versie is de inhoud praktisch en overzichtelijk. De DISC analyse PLUS geeft naast deze informatie ook inzicht over de persoonlijke stijl, welke rol iemand aanneemt in het team en de communicatie stijl. En wil je alles uit de analyse halen? Dan ga je voor DISC analyse PRO. Bij deze versie krijg je een zeer compleet beeld met ook ontwikkeltips, de intensiteitsindex en wordt inzichtelijk welke meerwaarde iemand voor de organisatie heeft. Je kan zelf kiezen welke analyse je wilt gaan inzetten, afhankelijk van jouw vraag en behoeften. Bekijk hier de voorbeeldrapportages van alle versies.

Voor wie is de DISC persoonlijkheidstest bedoeld?

DISC analyses zijn voor iedereen. Het geeft je inzicht in eigen gedrag- en communicatievoorkeuren. Boulevard biedt DISC persoonlijkheidstesten aan voor zelfstandige professionals met ervaring in DISC analyses. Dit zijn in de praktijk vaak HR-professionals, coaches, loopbaanbegeleiders, trainers, headhunters en werving- en selectiebureaus.

Is de DISC persoonlijkheidstest in te zetten als assessment?

De DISC persoonlijkheidstest wordt regelmatig als onderdeel ingezet door HR-professionals of recruiters om inzicht te krijgen in de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie. De DISC analyse laat zien waar iemands voorkeursstijlen liggen op het gebied van gedrag en welke kwaliteiten iemand heeft. Een goede reden waarom DISC een zeer nuttige tool is, want hiermee kan je gericht het gesprek aangaan en kijken of iemand bij een bepaalde functie past. Een DISC analyse dient dus ter ondersteuning van het proces. Wij raden uitdrukkelijk niet aan om alleen op basis van de uitslag van de analyse een oordeel te vellen.

Wat is het verschil tussen een online gratis DISC test en jullie DISC analyses?

Gratis is niet voor niets gratis. Onze ervaring met gratis DISC tests is dat de kwaliteit niet goed is en geen validatie is uitgevoerd. De meeste gratis DISC tests zijn dus niet betrouwbaar. Daarnaast geven ze een eenzijdig beeld; er wordt niet duidelijk gemaakt wat gemeten wordt (is het nu de basisstijl of respons stijl?). Voor een klein bedrag koop je bij DISC Boulevard al een betrouwbare DISC analyse. Ons advies: ga voor kwaliteit of begin er niet aan.

Over ons systeem

Hoelang zijn de aangekochte credits beschikbaar?

Het kan voordelig zijn om meer DISC analyses te bestellen en de credits te bewaren omdat je dan in een hogere staffel terecht komt en dus meer korting krijgt! De aangeschafte credits zijn twee jaar lang beschikbaar.

Hoe kan ik inloggen als ik een nieuwe telefoon of een ander telefoonnummer heb?

Zolang je nummer nog hetzelfde is, zal je daar je verificatiecode op ontvangen. Heb je een nieuw nummer? Neem dan contact met ons op, dan passen wij het aan.

Mijn deelnemer kan de link niet (meer) vinden, wat moet ik doen?

Dat kan gebeuren. Via jouw account kun je een herinnering sturen. De uitnodiging wordt dan opnieuw verzonden. Deze optie vind je bij de reeds uitgezette analyses onder de tab ‘geschiedenis’.

Ik heb de verkeerde gegevens van mijn deelnemer ingevuld, kan ik dit nog aanpassen?

Zolang de deelnemer de analyse nog niet heeft ingevuld, kun je in je account het e-mailadres aanpassen in de tab ‘geschiedenis’. Vergeet niet om na het aanpassen de uitnodiging opnieuw te versturen.
Is de naam verkeerd ingevuld? Geen zorgen. Deze kan de deelnemer zelf aanpassen als ze beginnen aan de vragenlijst. Zo staat het altijd goed in het rapport.

Klant worden bij DISC Boulevard

Hoe kan ik klant worden bij DISC Boulevard?

Wij hebben het zo simpel mogelijk voor je gemaakt. Je hoeft je enkel bij ons te registreren en daarna kun je direct aan de slag.

Ik ben elders DISC gecertificeerd, kan ik bij jullie DISC analyses bestellen?

Ja zeker! DISC Boulevard is juist voor DISC experts die weten hoe ze de analyses kunnen inzetten. Het maakt dus niet uit of je elders gecertificeerd bent.

Ik heb geen (geldig) DISC certificaat, kan ik wel klant worden?

Wij gaan ervan uit dat jij ook kwaliteit wilt leveren. Daarom leggen we de verantwoordelijkheid bij jou als professional en kun je ook zonder, of met een certificaat die verlopen is, analyses bij ons inkopen. Heb je al een aantal jaren geen analyses meer ingezet? Dan raden we je wel aan om je kennis weer op te frissen. Dat kan door je in te lezen, bijvoorbeeld bij onze kennisbank of door het opnieuw volgen van een certificeringstraining.

Waarom zijn jullie zo voordelig?

Omdat we geen adviseurs of een hele binnendienst hoeven aanhouden, kunnen wij de kosten laag houden. Onze klanten zijn professionals die al ervaring met DISC als instrument hebben. Zij hebben geen behoefte aan uitgebreid persoonlijk advies en dat scheelt ons uiteraard weer tijd. Ook betalen onze klanten direct online. Dat scheelt een hoop tijd aan administratie en onverhoopte reminders en daarmee weer kosten.

Neem contact op met DISC Boulevard

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dan helpen wij jou graag persoonlijk verder!

Wil je meer weten over DISC?