Klanten beoordelen ons met een 9.1

Teamrapport met het DISC teamwiel

Na het invullen van een DISC analyse, is het mogelijk om een teamrapport aan te vragen. Hiermee breng je de teamstructuur en de rolverdelingen onderling in kaart.

Hoe is bijvoorbeeld de verdeling tussen introvert/extravert of taakgericht/mensgericht? Welke teamrollen zijn wel of niet vertegenwoordigd? En wat zegt deze verdeling over de onderlinge communicatie en samenwerking?

DISC teamwiel van DISC Boulevard
Uitleg over het DISC teamwiel van DISC Boulevard

Het DISC teamwiel

In het rapport is de basisstijl en de responsstijl van elke deelnemer geplot in het teamwiel. Het teamwiel is verdeeld in 8 verschillende teamrollen: initiator, aanvoerder, motivator, promotor, verbinder, ondersteuner, coördinator en analyticus. Hiermee is in één oogopslag overzichtelijk welke DISC-voorkeursstijlen iedereen heeft; welk gedrag men in de werkomgeving laat zien en welk gedrag van nature aanwezig is. Zo wordt er duidelijk in welke mate mensen hun gedrag aanpassen binnen de werkomgeving. Hoe verhoudt dit zich met het gedrag van collega’s?

Teamontwikkeling – DISC teamrapport

In het rapport vind je uitleg over de kenmerken van de 8 verschillende teamrollen. Het is de bedoeling om samen inzicht in de kwaliteiten en valkuilen te krijgen, zowel individueel als van het team.

Het teamrapport is een interactief werkboek. In het rapport vind je verschillende templates die je tijdens een teamdag kunt gebruiken, maar ook voorbeeldvragen die je als coach/trainer kunt stellen aan het team. Naast de voorbeeldvragen wordt er ook een koppeling gemaakt naar situaties op de werkvloer.
Tot slot vind je in het teamrapport een template van een actieplan. Deze kan je met het gehele team invullen om concrete doelen te creëren. Een mooie opdracht wanneer je bijvoorbeeld de samenwerking en/of communicatie onderling wilt verbeteren.

Aan de slag!

Via het systeem kun je met een persoonlijk account credits bestellen voor de DISC analyses. Hier kun je ook het teamrapport aanschaffen en aanvragen. Binnen 10 minuten is het rapport beschikbaar in jouw account.
Het teamrapport is ook in het Engels beschikbaar.

DISC teamwiel: basisstijl en responsstijl van DISC Boulevard

Wij adviseren om niet meer dan 20 respondenten in één teamwiel te plaatsen. Heb je wel meer dan 20 respondenten? Kijk dan of je ze in subteams kunt onderverdelen.

DISC trainingsmaterialen

Naast het teamrapport hebben we ook andere trainingsmaterialen waarmee je aan de slag kunt gaan. In onze webshop vind je bijvoorbeeld een mat van 3×3 meter met het teamwiel. Zo kun je op een interactieve manier aan de slag. Ook bieden wij gratis DISC downloads aan.

Wil je meer weten over DISC in teams? We hebben er verschillende blogs over geschreven.

Heb je vragen over het teamrapport of kunnen wij je ergens anders mee helpen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een DISC teamrapport? 

Een DISC teamrapport is een verslag dat de teamstructuur en rolverdeling van een groep individuen weergeeft op basis van hun DISC scores. Het rapport geeft inzicht in de interactie en samenwerking tussen teamleden en biedt concrete handvatten voor verbetering. 

Kan de DISC analyse gebruikt worden om de samenstelling van een team te zien? 

Ja, de scores van de DISC analyse kunnen verwerkt worden in een teamprofiel waardoor je in een oogopslag kan zien wat de samenstelling binnen een team is.  

Wat zijn de DISC teamrollen?

Er zijn 8 teamrollen: initiator, aanvoerder, motivator, promotor, verbinder, ondersteuner, coördinator en analyticus. Op basis van jouw DISC gedragsprofiel wordt jouw teamrol bepaald.