Klanten beoordelen ons met een 9.1

Officiële DISC Certificering

Ben jij ook enthousiast over DISC en wil jij een DISC trainer of coach worden? Wil je op persoonlijk of professioneel vlak je kennis uitbreiden over DISC? Dan is de officiële DISC certificering iets voor jou! In deze training leer je alles over DISC en vooral ook de toepassing van DISC in de praktijk door te oefenen met de concepten achter de 4 DISC factoren.

Tijdens DISC certificering duik je een hele dag in de wereld van DISC. Je leert alle voorkomende DISC combinaties te interpreteren en terug te koppelen. Persoonlijke aandacht staat in de training voorop. Daarom trainen we in kleine groepen. Er is ruimte voor vragen en interactie.

Wat ga je leren?

➞ De DISC theorie;
➞ Hoe je DISC duidelijk kunt uitleggen aan anderen;
➞ Hoe je de DISC analyse afneemt en interpreteert;
➞ Wat de betekenis is van de grafieken én wat een verandering hierin betekent;
➞ Hoe je een terugkoppelingsgesprek kunt voeren;
➞ Hoe je een teamprofiel maakt en leest.

Aan het einde van de DISC certifceringstraining:

✓ Heb je veel geoefend met de terugkoppeling van DISC-analyses;
✓ Ben je voldoende vaardig en vertrouwd om praktisch met DISC (analyses) aan de slag te gaan;
✓ Kun je gelijk aan de slag met het inzetten van jouw oefenprofielen;
✓ Kun je ook aan de slag met onze DISC materialen die jouw training nog meer uitstraling geven;
✓ En beschik je natuurlijk over een officieel DISC certificaat waar steeds meer om gevraagd wordt.

DISC training data en locaties

De DISC certificeringen worden verzorgd door heel Nederland en Antwerpen. Zo is er altijd een training bij jou in de buurt. We hebben beperkt aantal plekken voor elke training.

8 februari
DISC Certificering
Amsterdam

9 april
DISC Certificering
Veenendaal

5 maart
DISC Certificering
Zwolle

14 mei
DISC Certificering
Rotterdam

27 maart
DISC Certificering
Eindhoven

4 juni
DISC Certificering
Antwerpen

De investering bedraagt bedraagt € 749,- (excl. BTW).

Wat is er inbegrepen?
• De lunch;
• Een trainershandboek;
• 3 gratis DISC analyses die je naar keuze kunt uitzetten waarmee je kunt oefenen;
• 25 goede en slechte dag kaarten voor jouw DISC trainingen;
• Een officieel DISC certificaat.
Het DISC Certificaat bij DISC Boulevard blijft onbeperkt geldig.

DISC certificering van DISC Boulevard

Hoe ziet de certificeringstraining eruit?

Een DISC certificering bij DISC Boulevard bestaat uit de volgende stappen:

  1. Invullen van je eigen DISC analyse. Hiermee leer je meer over je eigen DISC voorkeursstijlen. In de training ga je samen met de andere deelnemers aan slag met jullie eigen analyse.
  2. Maken van de DISC E-learning module. In ongeveer 2 uur leer je de achtergronden van DISC, gevolgd door een kennistoets. Hiermee begin je voorbereid aan de DISC Certificatie training.
  3. DISC Certificeringstraining. Een dag op locatie samen met andere professionals onder begeleiding van een DISC master trainer. Hierbij staat de praktijk centraal en verdiep je jouw DISC kennis en vaardigheden. Wanneer je deze dag met goed gevolg doorlopen hebt en laat zien dat je boven de stof staat, ontvang jij jouw officiële DISC certificaat.

Vragen over de DISC certificering?

Heb je nog vragen over de certificering, lesinhoud of andere opmerkingen? Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rij gezet.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@discboulevard of via
+ 31 (0) 85 004 33 49.

Waarom een DISC certificering volgen?

Een DISC certificering is bij DISC Boulevard geen vereiste om met onze DISC analyses te kunnen werken als je al over veel kennis van DISC beschikt. Echter biedt een DISC Certificeringstraining een diepgaand inzicht in de wereld achter het DISC model en alle mogelijke voorkomende DISC combinaties. Met onze DISC Certificering haal je vele malen meer uit een terugkoppeling van een DISC analyse. Door het volgen van deze training weet je als professional niet alleen alle lastige inhoudelijke vragen gemakkelijk te beantwoorden. Je kunt jouw respondent of groep veel meer inzichten geven over hoe hun gedragsprofiel in de praktijk werkt. Daarnaast vragen steeds meer opdrachtgevers om een officieel DISC certificaat.

Kan ik alleen na een DISC certificering pas DISC analyses afnemen?

Bij DISC Boulevard kun je ook DISC analyses inkopen zonder certificering. Toch raden we altijd aan om een DISC Certificering bij ons te behalen, omdat je zo veel meer uit een DISC analyse kan halen en kunt uitvragen hoe het DISC profiel specifiek voor ieder individu werkt.

Het verschil tussen een DISC training en een DISC certificering

De begrippen DISC training en DISC certificering worden in de praktijk nogal eens door elkaar gebruikt. In een DISC training wordt de DISC methodiek uitgelegd en wordt er vaak mee geoefend. Een DISC certificeringstraining gaat vele malen verder. Hierin leer je de wereld achter een DISC analyse te doorgronden en bouw je factorkennis op. Je leert de verschillen tussen alle vier DISC factoren te begrijpen, interpreteren en toe te passen vanuit de context van een respondent. Alleen bij het succesvol doorlopen van een DISC certificering ontvang je een officieel certificaat. Dat is bij een DISC training niet het geval.

Voor welke branche zijn DISC analyses relevant?

DISC kan voor elke branche interessant zijn. Want in elke branche werk je in teams en kun je bijvoorbeeld de samenwerking en communicatie verbeteren. DISC analyses worden voornamelijk ingezet door trainers, coaches, HR medewerkers, recruiters, adviseurs, loopbaanbegeleiders, consultants, managers en ondernemers.