Klanten beoordelen ons met een 9.1

DISC Coaching: DISC analyse inzetten als coach

DISC analyse inzetten bij 1 op 1 coaching

Ben jij actief als gecertificeerd DISC coach en wil je meerwaarde creëren in jouw traject? DISC Boulevard biedt uitgebreide DISC analyses waarmee jij nog beter inzicht krijgt in menselijk gedrag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga direct aan de slag! Of neem contact met ons op voor al je vragen.  

DISC analyses voor gecertifieerde coaches

Het aanbod aan coaches is enorm. Iedereen kan zich coach noemen en veel mensen hebben de behoefte om anderen te helpen. DISC Boulevard vindt het belangrijk om met professionele coaches te werken. Mensen die hun vak verstaan en ervoor zijn opgeleid. De tools van DISC Boulevard kunnen jou als coach helpen om je te onderscheiden van de rest en meerwaarde te creëren in jouw coaching trajecten.

DISC coaching: de DISC analyse inzetten

Wanneer coaching van start gaat, zal een goede coach samen met de coachee in veel gevallen het proces van bewustwording en inzicht naar persoonlijke groei doorlopen.  Door het gedrag van de coachee in beeld te brengen, wordt het inzichtelijk hoe hij of zij op anderen overkomt. Een toegankelijke manier om dit in kaart te brengen, is het gebruik van de DISC analyse. Het geeft inzicht in de voorkeursstijlen van de coachee; in het onbewuste gedrag dat de ander van nature vertoont en het gedrag dat de coachee laat zien in de (werk)omgeving.

De DISC analyse is een prettige en toegankelijke manier om meer te weten te komen over de mens achter de coachee. Door daarnaast je gedragsstijl aan te passen aan de voorkeursstijlen van de ander, zal er sneller een diepgaandere verbinding ontstaan tussen jou als coach en je coachee.

Snellere resultaten met een afgestemde aanpak

Verder stelt het je in staat om jouw coachmethodiek aan te passen aan de gedragsvoorkeuren van de coachee. Door je aanpak af te stemmen op de ander, zal je sneller resultaat behalen. Ook stelt het je in staat om de vertaalslag te maken naar het zichtbare gedrag van de coachee in zijn of haar (werk)omgeving.

De DISC gedragsanalyse is een mooi vertrekpunt voor je DISC coachingstraject en helpt je als coach om tijdens het traject waardevolle inzichten te geven en gericht te werken aan de ontwikkeling van het beoogde gedrag en resultaat van je coachee. Het geeft handvatten om het gesprek aan te gaan waardoor je sneller tot de kern komt, wat bijdraagt om doelen en resultaten gemakkelijker te behalen.

DISC Boulevard en DISC analyses

De DISC gedragsanalyse kan op meerdere fronten van meerwaarde zijn in jouw werk als DISC coach. Wij maken het mogelijk om het rapport in te zetten waarvoor jij op dat moment behoefte aan hebt. We bieden 3 verschillende analyses

  1. DISC Analyse BASIC: Dit rapport geeft al de nodige inzichten als het gaat om de voorkeursgedragsstijlen.  
  2. DISC Analyse PLUS: Het PLUS rapport is uitgebreid met de persoonlijke stijl beschrijving, de positie in het DISC Profiel, tips voor effectievere communicatie en een actieplan 
  3. DISC Analyse PRO: In het Pro rapport kun je ook teruglezen wat de kwaliteiten en ontwikkelpunten van de ander zijn. 

Meer dan alleen DISC coaching 

DISC analyses zijn niet alleen zeer waardevol voor coaches. Er zijn nog veel meer disciplines en situaties waarbij het erg prettig is om een analyse voorhanden te hebben. Denk bijvoorbeeld aan trainers, teamcoaches, HR-professionals, recruiters of bijvoorbeeld loopbaanbegeleiders. Allen hebben baat bij de inzichten die een DISC analyse te bieden heeft. 

DISC analyses kopen

Als je bekend bent met de DISC methodiek en deze op een laagdrempelige wijze wilt inzetten bij jouw klanten, dan koop je de DISC analyse in bij DISC Boulevard. Geen minimale afname, keuze uit drie varianten en tegen een lage prijs, maar waarbij de kwaliteit gegarandeerd is.

Heb je nog vragen over onze producten of onze werkwijze? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Wil je meer te weten komen over DISC gedragsanalyses? Neem dan eens een kijkje bij onze kennisbank artikelen.