Klanten beoordelen ons met een 9.1

Alles over DISC

De DISC analyse staat ook wel bekend als de 4 kleuren test of de kleuren persoonlijkheid test. Dit komt omdat het DISC model is opgebouwd uit een viertal kleuren: rood, geel, groen en blauw. De kleuren staan voor de verschillende gedragsstijlen. Hieronder vertellen we je alles over DISC.

Wat is DISC eigenlijk?

DISC is een praktisch model waarmee je inzicht krijgt in het waarneembare gedrag van een persoon met zijn of haar omgeving. Het geeft aan hoe je doet, niet wie je bent. Dit wordt gemeten met de 4 verschillende gedragsstijlen: dominantie, invloed, stabiliteit en conformisme.

Waarom gebruik je DISC?

Een DISC analyse kan helpen bij begrip, bewustwording en ontwikkeling van mensen. Dit kan zowel individueel als op groepsniveau van meerwaarde zijn. Het is een toegankelijk instrument wat ervoor kan zorgen dat processen sneller gaan en inzichten eerder verkregen worden.

Voor wie is DISC?


Wij leveren onze analyses aan DISC professionals.
Het maken van een DISC analyse is echter voor iedereen! De analyse helpt bij persoonlijke ontwikkeling en kan ook een team versterken. Daarom wordt het vaak ingezet door bijvoorbeeld HR, coaches en trainers.

Hoe is het DISC model ontstaan?

Het DISC model is onder andere gebaseerd op de vier psychologische functies van Dr. Carl Gustav Jung. Toch is Dr. William Moulton Marston de grondlegger van het DISC model zoals we die nu kennen.

DISC kleurentest rapport van DISC Boulevard

Meer weten?

In onze blogs lees je meer over DISC, de vier verschillende gedragsvoorkeuren én wat deze inhouden.

Daarnaast delen we op LinkedIn elke week extra tips en nieuwe insights.