Klanten beoordelen ons met een 9.1

DISC toepassen in de werkomgeving

Als je de samenwerking wilt verbeteren, kan DISC een handig hulpmiddel zijn. Op de werkvloer kun je DISC goed inzetten. Maar soms is het lastig om te weten waar je moet beginnen. Daarom geven we je hieronder 5 tips.

Pas je communicatie aan

Begrijp de verschillende gedragsstijlen volgens het DISC-model en pas je communicatiestijl aan om effectief te kunnen communiceren met verschillende mensen. Dit helpt je om beter begrepen te worden en misverstanden te verminderen.

Enkele voorbeelden:
Dominant: Maak duidelijk wat het oplevert.
Invloed: Besteed aandacht aan het sociale aspect.
Stabiliteit: Neem de tijd, stel de ander op zijn/haar gemak.
Conformisme: Onderbouw je verhaal met feiten.

Verdiep je in teamdynamiek

Leer meer over de invloed van gedragsstijlen op de teamdynamiek en de verschillende teamrollen. Identificeer de sterke punten en valkuilen van elk teamlid en werk samen aan het creëren van een gebalanceerd en complementair team. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een DISC teamanalyse in te vullen en vervolgens samen een actieplan te maken.

Investeer in persoonlijke groei

Gebruik het DISC-model als een tool voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Identificeer je eigen gedragsstijl en zoek naar manieren om je sterke punten verder te versterken en je zwakke punten te verbeteren. Aan het einde van jouw persoonlijke DISC analyse, vind je een actieplan die je hierbij kan helpen. Ook hebben we een canvas gemaakt van het kernkwadrant van Daniel Ofman die je kunt invullen!

Organiseer DISC-activiteiten

Integreer DISC-activiteiten in je werk om een beter begrip en waardering van de verschillende gedragsstijlen te bevorderen. Denk aan teambuilding-oefeningen, workshops of trainingssessies die gericht zijn op het ontdekken en toepassen van het DISC-model.

Werk aan conflictoplossing

Gebruik het DISC-model als een middel om conflicten op te lossen en betere relaties op te bouwen. Begrijp hoe verschillende gedragsstijlen conflicten kunnen veroorzaken en leer effectieve strategieën om conflicten te verminderen en constructieve oplossingen te vinden. Dit kun je het beste doen door het gesprek aan te gaan met elkaar. Een gratis hulpmiddel is ons e-book. Hierin lichten wij van elke DISC-gedragsstijl uit wat ze doorgaans waarderen, maar ook waar ze moeite mee hebben. Met dit e-book kun jij gericht het gesprek aangaan.

Meer weten over de DISC stijlen?