Klanten beoordelen ons met een 9.1

DISC geel in detail uitgelegd

Met het DISC-model breng je het waarneembare gedrag in kaart. Het gaat om hoe je op andere overkomt, niet over wie je bent. Het DISC model is opgedeeld in vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Elk van de gedragsstijlen heeft specifieke gedragskenmerken.

De gedragsstijlen zijn soms lastiger te onthouden. Een kleur daarentegen is sprekend en makkelijk te onthouden. Je hoort ook vaker: “Ik heb ook wel eens een DISC test gedaan, ik was voornamelijk geel.” Je hoort niet zo snel: “Ik heb ook wel eens een DISC test gedaan, mijn hoogste gedragsstijl was Invloed.” In deze blog leggen we je uit wat DISC geel inhoudt.

Gele DISC gedragsstijl: invloed

De kleur geel hoort bij de gedragsstijl Invloed. Invloed staat voor de wijze waarop mensen met deze gedragsstijl invloed uit willen oefenen op hun omgeving. De gele kleur staat voor het zonnige en stralende karakter.

Deze gedragsstijl is een combinatie tussen Voelen en Extravert in het kwadrant. Mensen met een hoge gele DISC stijl zijn erop gericht om anderen voor zich te winnen en worden gekenmerkt door enthousiasme, openheid en optimisme.

DISC geel gedragsstijl icon

Wat meet een gele gedragsstijl?

De gele DISC-stijl meet hoe iemand anderen beïnvloedt en overtuigt van zijn of haar ideeën, mening of zienswijze.

Gedragsomschrijving DISC geel

Mensen met een hoge gele gedragsstijl zijn enthousiast, spontaan en maken het graag gezellig in een groep. Ze leggen gemakkelijk contact en onderhouden dit ook met plezier. Netwerken past dan ook goed bij hen. Ze hebben er plezier in om anderen te inspireren en motiveren. Dit doen zij vanuit hun overtuigingskracht en charisma. Hierbij uiten zij zich verbaal en non-verbaal vaak uitbundig.
In een dynamische omgeving voelen zij zich het meest op hun gemak. Zij zullen snel nieuwe initiatieven opstarten en zich inzetten om de hele groep hierin mee te krijgen. Plezier en gezelligheid staat bij hen voorop!

Kenmerken DISC geel

 • Enthousiast
 • Spontaan
 • Openhartig

Valkuilen DISC geel

 • Impulsief
 • Gebrek aan structuur
 • Rond niet af

Kwaliteiten DISC geel

 • Overtuigend
 • Enthousiast
 • Motiverend

Geel gedrag onder stress

 • Chaotisch
 • Wollig
 • Overdreven optimistisch
DISC kleurentest geel

Gele gedragsstijl op de werkvloer

Mensen die invloed als overheersende gedragsstijl hebben, raken gemotiveerd door samenwerken en het groots denken. The sky is the limit! Zij houden van een positieve en enthousiaste werksfeer. Zij hebben behoefte aan afwisseling en nieuwe projecten. Het bedenken van creatieve ideeën past goed bij hen.

Communiceren met de gele DISC gedragsstijl

Blijf positief en open in je benadering. Bespreek vooral de kansen en mogelijkheden die er zijn. Mensen met een hoge gele gedragsstijl denken graag mee en komen vaak met creatieve oplossingen. Vermijd een gesprek puur op de feiten en details. Hier haken ze vaak bij af. Bespreek de hoofdlijnen en zet de details op schrift.

Wil je meer weten over de overige DISC gedragsstijlen?

LinkedIn Icon

Wist je dat we op LinkedIn ook wekelijks tips en inzichten delen over de DISC gedragsstijlen?

Aan de slag met DISC

Benieuwd wat jouw overheersende gedragsstijl is of die van jouw collega’s? DISC geel, groen, rood of toch blauw? Ontdek het met de DISC analyses van DISC Boulevard. Heb je vragen over de DISC analyses of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

FAQ

Hoe kun je het beste omgaan met iemand met een hoge gele DISC stijl?

Iemand met een hoge gele gedragsstijl is invloedrijk en enthousiast, dus geef ze ruimte om te praten en hun ideeën te delen. Wees positief en toon interesse in hun persoonlijke leven om een goede relatie op te bouwen. 

Is er een goed of fout in de verschillende gedragsstijlen van DISC? 

Er is geen goed of fout in de verschillende gedragsstijlen van DISC. Elke kleur heeft zijn eigen kenmerken, kwaliteiten, valkuilen en heeft ook een bepaalde voorkeur als het gaat om communiceren. Het is waardevol om deze stijlen te herkennen en te begrijpen. 

Hoe kan ik optimaal gebruik maken van de kwaliteiten van iemand met een DISC geel profiel?

Om optimaal gebruik te maken van de kwaliteiten van iemand met een DISC geel profiel is het belangrijk om hen de vrijheid te geven om nieuwe ideeën te bedenken en te experimenteren. Geef ze de ruimte voor creativiteit en innovatie en wees open voor hun suggesties en inzichten.