Leverancier van DISC analyses

DISC Boulevard voor Recruiters

Mensen werven en selecteren, het klinkt zo makkelijk. Maar in de praktijk blijkt recruitment een vak apart te zijn. Een DISC analyse kan voor recruiters daarom van grote waarde zijn. Of er nu juist krapte op de arbeidsmarkt is, of heel veel aanbod, als recruiter kan het een hele uitdaging zijn om een geschikte kandidaat te vinden en op de juiste plek te krijgen. Op welke manier kan je een onderbouwde keuze maken, zodat er een optimale match is tussen de kandidaat en de functie? De tools van DISC Boulevard kunnen jou als recruiter hierbij ondersteunen. Hieronder lees je er meer over. Of neem direct contact met ons op via onderstaande buttons.

Contactformulier invullen WhatsApp: 085 004 33 49

Er is nogal wat veranderd

Heel, heel lang geleden, stonden de advertenties van vacatures in de krant. Met een rode pen omcirkelde je de vacature, schreef een brief en voegde die samen met je cv toe in een envelop om deze met de post te verzenden. In de loop van de jaren heeft dit proces op vele punten een ontwikkelslag gemaakt.

Het begint online

Naast online advertenties plaatsen, wordt er nu ook veel meer gewerkt met een proactieve vorm, door zelf potentieel geschikte kandidaten te benaderen. Hiervoor zijn veel verschillende platforms en tools beschikbaar, waaronder LinkedIn Jobs.

DISC helpt bij actief zoeken naar personeel

Als eenmaal de kandidaten zijn geselecteerd, volgt het recruitmentproces. Meestal bestaat dit uit een lijst van vaste criteria, zoals opleiding, werkervaring, motivatie en een profielfoto. Dit wordt gevolgd door selectiegesprekken en uiteindelijk het opvragen van referentie(s). Het kan helpen om HR-instrumenten in te zetten om het beeld van een kandidaat verder te verdiepen. Hiervan is de DISC-analyse een voorbeeld.

Waarom een DISC-analyse?

Wat zijn de voordelen van het inzetten van een DISC-analyse? Met een DISC-gedragsanalyse, ook wel DISC-kleurentest genoemd, krijg je de gedragsvoorkeursstijlen van een kandidaat in beeld. Duidelijk wordt welk gedrag de kandidaat laat zien onder normale omstandigheden, maar ook onder druk en in de werkomgeving.

DISC-analyse bij recruitment; 5 tips

  1. De DISC-analyse is een mooi instrument om als vertrekpunt te gebruiken voor het interview. Als recruiter geeft de analyse inzicht in het gedragsprofiel van de kandidaat en daarmee ook in de sterke en de minder sterke kanten, waar je vervolgens op door kunt vragen.
  2. Er kan gekeken worden of de gedragskenmerken passend zijn bij de functie-eisen. Heeft iemand het gedrag van nature in zich, of zal het heel veel van hem of haar vergen? Een beetje stretch is niet erg, maar als de boog altijd gespannen is, kan dat een afbreukrisico vormen.
  3. Het geeft een beeld van de ideale werkomgeving van de kandidaat. Het wordt duidelijk wat de do’s en don’ts zijn in de communicatie en welke voorkeuren iemand heeft in de samenwerking met collega’s en leidinggevende(n).
  4. Je kan een inschatting maken van de potentie van de kandidaat. Welke kwaliteiten zijn er aanwezig? Wat zijn ontwikkelpunten? Hoe kan een organisatie ervoor zorgen dat het volle potentieel wordt benut? Dit is van meerwaarde voor zowel de organisatie als de kandidaat.
  5. Helemaal mooi is het als je de DISC-stijlen van het team waarin de kandidaat komt te werken in beeld hebt. Dan kan je zien wat het gedragsprofiel van de kandidaat toevoegt. Is het meer van hetzelfde, of juist complementair?

DISC-analyse als waardevolle tool

Waarom een DISC-analyse? Het is geen glazen bol en geeft geen garantie voor het wel of niet slagen van een selectieprocedure. Wel kan het als waardevol instrument dienen om sneller de verdieping te zoeken in de interviews, om te kijken of de match voor zowel kandidaat als organisatie goed is. Op de korte termijn zorgt dit voor tijdswinst. Op de lange termijn voorkomt het teleurstellingen als iemand op een plek zit die niet passend is.

DISC gebruiken?

DISC Boulevard maakt het zo toegankelijk mogelijk om de DISC-analyse in te zetten bij recruitment. Ben je al gecertificeerd en weet je hoe het instrument werkt? Dan kan je direct klant worden en analyses afnemen. Wil je weten wat we te bieden hebben?  Neem dan contact met ons op.

Contactformulier invullen WhatsApp: 085 004 33 49

Ook voor andere werkgebieden

Wist je dat je DISC analyses ook kan toepassen in vele andere werkvelden? DISC is namelijk ook zeer interessant voor: