Klanten beoordelen ons met een 9.1

DISC bij recruitment

DISC bij recruitment - DISC bij werving en selectie van personeel

Mensen werven en selecteren, het klinkt zo makkelijk. Maar in de praktijk blijkt recruitment een vak apart te zijn. Een DISC analyse kan voor recruiters daarom van grote waarde zijn. Of er nu juist krapte op de arbeidsmarkt is, of heel veel aanbod, als recruiter kan het een hele uitdaging zijn om een geschikte kandidaat te vinden en op de juiste plek te krijgen. Op welke manier kan je een onderbouwde keuze maken, zodat er een optimale match is tussen de kandidaat en de functie? De tools van DISC Boulevard kunnen jou als recruiter hierbij ondersteunen.

DISC helpt recruiters

Als recruiter weet jij als geen ander hoe lastig het kan zijn om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Meestal bestaat het recruitment proces uit een lijst van vaste criteria, zoals opleiding, werkervaring, motivatie, etc. Maar hoe waardevol is deze informatie? Met de DISC tools van DISC Boulevard kun je het beeld van een kandidaat verder verdiepen. Zo krijg je beter inzicht in het gedrag van de kandidaten en kun je altijd de juiste persoon op de juiste plek zetten.

Waarom DISC bij werving en selectie?

Wat zijn de voordelen van het inzetten van een DISC-analyse? Met een DISC-gedragsanalyse, ook wel DISC-kleurentest genoemd, krijg je de gedragsvoorkeursstijlen van een kandidaat in beeld. Duidelijk wordt welk gedrag de kandidaat laat zien onder normale omstandigheden, maar ook onder druk en in de werkomgeving.

DISC bij recruitment: de toepassingen

De DISC-analyse is een mooi instrument om als vertrekpunt te gebruiken voor het interview. Als recruiter geeft de analyse inzicht in het gedragsprofiel van de kandidaat en daarmee ook in de sterke en de minder sterke kanten, waar je vervolgens op door kunt vragen.
Er kan gekeken worden of de gedragskenmerken passend zijn bij de functie-eisen. Heeft iemand het gedrag van nature in zich, of zal het heel veel van hem of haar vergen? Een beetje stretch is niet erg, maar als de boog altijd gespannen is, kan dat een afbreukrisico vormen.
Het geeft een beeld van de ideale werkomgeving van de kandidaat. Het wordt duidelijk wat de do’s en don’ts zijn in de communicatie en welke voorkeuren iemand heeft in de samenwerking met collega’s en leidinggevende(n).
Je kan een inschatting maken van de potentie van de kandidaat. Welke kwaliteiten zijn er aanwezig? Wat zijn ontwikkelpunten? Hoe kan een organisatie ervoor zorgen dat het volle potentieel wordt benut? Dit is van meerwaarde voor zowel de organisatie als de kandidaat.
Helemaal mooi is het als je de DISC-stijlen van het team waarin de kandidaat komt te werken in beeld hebt. Dan kan je zien wat het gedragsprofiel van de kandidaat toevoegt. Is het meer van hetzelfde, of juist complementair?

DISC-analyse als waardevolle tool

Waarom een DISC-analyse? Het is geen glazen bol en geeft geen garantie voor het wel of niet slagen van een selectieprocedure. Wel kan het als waardevol instrument dienen om sneller de verdieping te zoeken in de interviews, om te kijken of de match voor zowel kandidaat als organisatie goed is. Op de korte termijn zorgt dit voor tijdswinst. Op de lange termijn voorkomt het teleurstellingen als iemand op een plek zit die niet passend is.

DISC gebruiken als recruiter?

Wil je DISC gebruiken als recruiter? Bij DISC Boulevard maken we het je zo makkelijk mogelijk om gebruik te maken van de DISC-analyse. Ben je al gecertificeerd en weet je hoe het instrument werkt? Dan kan je direct klant worden en analyses afnemen. Wil je meer informatie over de DISC analyse of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou als recruiter? Neem dan contact met ons op.

Waarom DISC Boulevard?

Gebruiksvriendelijkheid staat naast kwaliteit voorop. De DISC rapportages zijn toegankelijk en positief kritisch geschreven. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan het design. In ons portaal regel je alles gemakkelijk zelf, waar en wanneer je maar wilt. Kom je er toch niet uit? Dan helpen we je graag verder!

Ook voor andere werkgebieden

Wist je dat je DISC analyses ook kan toepassen in vele andere werkvelden? DISC is namelijk ook zeer interessant voor: