Klanten beoordelen ons met een 9.1

DISC trainingsmaterialen

Naast de verschillende DISC analyses en DISC certificeringen, bieden wij ook verschillende trainingsmaterialen aan die jou kunnen helpen om de effectiviteit van de DISC analyses te vergroten en jouw training naar een hoger niveau te tillen.

DISC mat van 3 meter met het DISC teamwiel

DISC mat

Het teamwiel is een geliefd onderdeel bij teamtrainingen. Hiermee breng je de teamstructuur en de rolverdelingen onderling in kaart. Met de mat van 3 meter maak je hier een interactief onderdeel van. Zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

DISC kenmerken kaartspel van DISC Boulevard

DISC kaartspel

Met het DISC kenmerkenspel kun je op een interactieve manier aan de slag! Het spel bevat 120 speelkaarten: 60 kwaliteiten en 60 valkuilen. Je kunt het kaartspel op verschillende manieren spelen. Zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar.

DISC teamwiel poster

Beschrijfbare poster in A1 formaat. Geef elk teamlid een plekje in het teamwiel en krijg inzicht in de verdeling van de DISC teamrollen. Leuk om achter te laten na een teamsessie!

Handouts voor DISC training: kenmerken DISC op een goede en slechte dag.

DISC goede en slechte dag kaarten

Luxe hand-outs op A6 formaat, gebundeld per 25 stuks. Geweldig om uit te delen na een DISC sessie! Op de hand-out vind je 5 kenmerken per gedragsstijl: op een goede dag en een slechte dag. De deelnemers kunnen na de DISC sessie hier nog op terug vallen.

14 DISC werkvormen voor trainingen beschreven in een handboek

DISC startersguide e-book
(14 werkvormen)

Benieuwd hoe je met de DISC analyses een teamsessie kan organiseren? In dit online handboek geven we je 14 verschillende werkvormen waar je mee aan de slag kunt.

DISC trainingsmaterialen bestellen?

Via onze webshop kun je de trainingsmaterialen, het teamrapport en onze DISC analyses bestellen. Log in of maak eenvoudig binnen 2 minuten een account aan.

Gratis DISC materialen

Naast de bovenstaande DISC tools hebben we ook gratis downloads ontwikkeld waarmee je aan de slag kunt.

DISC kenmerkenkaart

Op de DISC kenmerkenkaart vind je de kwaliteiten, angsten, valkuilen, het type vragen dat men stelt en nog meer kenmerken van de verschillende gedragsstijlen. Je krijgt in één oogopslag een compleet beeld van de verschillende DISC stijlen. Handig om bijvoorbeeld aan de deelnemers mee te geven na een training. Of om zelf het overzicht even te creëren.

E-book: Samenwerking verbeteren met DISC

Miscommunicatie is erg vervelend en kan voor onderlinge irritaties zorgen. Hoe kun je als team de communicatie en samenwerking verbeteren? Van elke gedragsstijl hebben we in een mini e-book beschreven wat men in de andere stijlen kan waarderen en wat ze als lastig ervaren. Het e-book is dus een tool om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Extra spelvormen DISC kenmerkenspel

Hierboven vind je het DISC kaartspel. Op de box vind je de speluitleg, Maar er zijn meer manieren om het DISC spel te spelen! Wij hebben nog eens 5 spelinstructies gemaakt die je hier gratis kunt downloaden.

Teamontwikkeling met DISC

Wanneer je aan de slag gaat met teamontwikkeling, is een DISC teamrapport een mooie toevoeging. Dit is een interactief werkboek waarmee je als team aan de slag gaat en een actieplan opstelt.
Het teamrapport en de DISC mat versterken elkaar en zorgen zo voor een interactieve teamsessie!

DISC teamwiel: basisstijl en responsstijl van DISC Boulevard

Waar staat DISC voor?

DISC is een persoonlijkheidsmodel dat is gebaseerd op vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Het model helpt onder andere bij het begrijpen van verschillende persoonlijkheidstypes en hoe ze communiceren en samenwerken. 

Waarom een DISC test?

Een DISC test kan helpen bij het verbeteren van communicatie, samenwerking en persoonlijke effectiviteit. Door meer inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dat van anderen, kun je jouw communicatie beter afstemmen op de behoeften van een ander en effectiever samenwerken. 

Wat is DISC Boulevard?

DISC Boulevard is een aanbieder van betrouwbare en nauwkeurige DISC analyses tegen een scherpe prijs. Naast analyses vind je ook trainingsmaterialen en certificeringen in het aanbod.