Klanten beoordelen ons met een 9.1

DISC voor HR managers

DISC analyses van DISC Boulevard voor HR professionals

Een van de HR tools die voor jou als HR-professional van meerwaarde is binnen je vakgebied is de DISC analyse. Jij vervult namelijk als HR-manager of HR-adviseur doorgaans een veelzijdige functie binnen de organisatie. DISC Boulevard biedt DISC analyses aan iedere HR manager of adviseur voor meer inzicht in de medewerkers. 

Waarom DISC voor HR?

Als spil in het bedrijf zullen je taken vaak gericht zijn op het managen van de human resources van de organisatie. Taken zoals recruitment, ontwikkeling van medewerkers, loopbaanbegeleiding en medewerkerstevredenheid. Zitten mensen op hun plek, hoe behouden jullie talent en hoe worden teams verder ontwikkeld? Een zeer diverse functie met de nodige uitdagingen en de inzichten die DISC geeft zijn hierbij erg handig.

De mogelijkheden van DISC analyses

Wanneer kan een DISC gedragsanalyse het beste worden ingezet? Naar onze mening zijn daarvoor vele mogelijkheden. Een DISC analyse brengt op een eenvoudige wijze iemands voorkeursgedrag in kaart. Hierbij wordt zowel het bewuste als onbewuste gedrag inzichtelijk gemaakt.

DISC toegepast in HR functies

De DISC analyses van DISC Boulevard zijn op diverse manieren relevant voor HR managers, HR adviseurs en recruiters. We bespreken hieronder een aantal gebieden waar naar ons idee de DISC analyse ingezet kan worden en jou kan ondersteunen in je werk.  

DISC voor recruitment

Aan de hand van de DISC analyse kunnen recruiters een DISC–teamprofiel samenstellen. Door de teamleden uit het betreffende team een DISC analyse te laten invullen, krijg je inzicht in de reeds aanwezige DISC-stijlen. DISC voor recruiters is dus echt een uitkomst. 

Completeer en verbeter je teams met DISC

Daarnaast kan je zien wat er ontbreekt in het team. Hierop kun je je selectie afstemmen. Kies je voor iemand die het team aanvult of juist iemand die dezelfde gedragsstijlen heeft als de rest van het team? Hoewel een bepaalde gedragsstijl niet beter of slechter is dan een andere, kan het wel zo zijn dat bepaald gedrag of een kwaliteit wenselijker is in een functie. Met de DISC analyse en het functieprofiel kan je ook een inschatting maken of het gedrag wat verwacht wordt past bij het voorkeursgedrag van de kandidaat. Wanneer dit namelijk niet zo is kan dat leiden tot een energielek en demotivatie.

Loopbaanbegeleiding en -ontwikkeling met DISC

Vaak is loopbaanbegeleiding een belangrijk onderdeel binnen de functie van een HR-manager. Hoe zorg je ervoor dat mensen zich blijven ontwikkelen en de juiste carrière stappen maken? En op welke wijze kan een DISC analyse daarbij helpen?

Zorg voor nieuwe uitdagingen

De DISC analyse biedt meer inzicht in of een medewerker bijvoorbeeld nog genoeg uitgedaagd wordt. Met de DISC analyse kun je gericht het gesprek aangaan om te kijken waar iemand staat, wat bij iemand past en op welke punten iemand geholpen kan worden. 

Wendbaar houden van de organisatie

Organisaties zijn continu in beweging. De wereld maar ook de (directe) omgeving verandert. Dit vraagt een bepaalde wendbaarheid als organisatie. Het inzetten van de DISC -analyse kan jou als HR-manager inzicht geven in het voorkeursgedrag van een persoon en in de wijze waarop iemand zal reageren op veranderingen. Ook kan de DISC -analyse inzicht geven in de wijze van aansturing en begeleiding die het beste aansluit bij de betreffende voorkeursgedragsstijlen van deze medewerker en die dus relevant is voor de manager van dit team.

Ondersteuning bij HR met DISC analyses

Dit is slechts een kleine opsomming van de mogelijkheden van de DISC- analyse binnen jouw werk als HR-manager. Uiteraard komt er veel meer bij deze functie kijken en zal de DISC -analyse niet met kant en klare antwoorden komen. Maar het helpt wel om op een efficiënte wijze inzicht te krijgen in de gedragsstijlen van je mensen. Hierdoor kan je gerichter het gesprek aangaan en boek je sneller vooruitgang.
Naast dat het jou als HR-manager kan ondersteunen, zorgt het bij de ander vaak ook voor inzicht en bewustwording. Op die manier kan je bijvoorbeeld gezamenlijk kijken in hoeverre een functie bij iemand past, welke ontwikkelpunten er zijn en waar iemand energie van krijgt. Met als uiteindelijk doel om de juiste persoon op de juiste plek te hebben.

DISC voor meer dan HR

Naast dat DISC ideaal is voor HR, kan de analyse in diverse andere werkgebieden ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan DISC voor: 

Ga nu aan de slag met DISC voor HR

Wil je aan de slag met de DISC -analyse en ben je al elders gecertificeerd? Dan kan je voor een voordelig tarief de DISC -analyses bij DISC Boulevard inkopen. Wij gaan ervan uit dat je weet hoe je de analyses moet inzetten, vandaar dat wij de prijzen laag kunnen houden. Wij hebben drie varianten; van basic tot pro. Dit maakt het mogelijk om zelf het rapport te kiezen wat voor jou op dat moment het beste past. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Uitleg over de verschillende producten van DISC Boulevard