Leverancier van DISC analyses

DISC Assessments

Assessments heb je in verschillende vormen en maten. Zo heb je ontwikkelassessments, om te kijken waar iemands kwaliteiten en aandachtspunten liggen, en geschiktheidsassessments. Bij een geschiktheidsassessment wordt er een inschatting gemaakt van de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie. Elke functie kenmerkt zich namelijk door specifieke functie-eisen. Naast inhoudelijke kennis wordt er ook gekeken naar de verschillende competenties die bij de functie horen. Past iemand wel op die plek, gaat diegene zich daar prettig voelen en wordt hij voldoende uitgedaagd om te excelleren?

Selectieprocedures personeelswerving

Als je als recruiter of HR-adviseur werkzaam bent in de werving en selectie kan het complex zijn om in korte tijd een goed beeld te krijgen van de kandidaat. Een assessment kan helpen bij het maken van de keuze om iemand al dan niet op de desbetreffende functie te plaatsen. Het is dan onderdeel van de selectieprocedure, naast bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Voor een assessment zijn verschillende HR instrumenten beschikbaar, zoals de DISC gedragsanalyse. De analyse geeft inzicht in de gedragsvoorkeuren en schetst hoe iemand zich waarschijnlijk zal gedragen in een werkomgeving. Ook geeft het een beeld van de communicatiestijl, kwaliteiten, ontwikkelpunten en de manier waarop deze persoon het beste aangestuurd en gemotiveerd kan worden.

DISC analyse als hulpmiddel

Kan je op basis van alleen een DISC-analyse bepalen of een kandidaat geschikt is voor de functie? Nee, dan doe je de ander tekort. Het is vooral een hulpmiddel dat ingezet kan worden bij de gesprekken, naast de hardere criteria zoals opleiding en werkervaring. Het levert waardevolle inzichten op en kan helpen om sneller de verdieping te zoeken in sollicitatiegesprekken. Op deze wijze ziet een recruiter sneller of de match voor zowel de kandidaat als de organisatie goed is.

Zelf aan de slag met DISC assessments

Wil je weten op welke manier DISC Boulevard jou kan helpen bij assessments? Kijk bij onze verschillende analyses om te zien op welke manieren je onze DISC analyses kunt inzetten als assessment.